TIJDLIJN

Meer weten over

Onze tijdlijn

Wat is er allemaal gerealiseerd en wat staat er nog te gebeuren? Bekijk hier de SCV tijdlijn. 

2023

Actieplan 2023-2028

23-06-2023

Supply Chain Valley heeft het actieplan voor de komende vijf jaren (2023-2028) gepresenteerd.

2022

Stichting Supply Chain Valley

12-12-2022

Smart Logistics Centre Venlo en Supply Chain Valley hebben zich gevonden en gaan nu samen verder onder de naam ‘Stichting Supply Chain Valley’. De organisatie is vanaf dit moment een Stichting, met een Raad van Toezicht (de groep van founding members) en een Raad van bestuur (gevormd rondom het reeds bestaande bestuur van Smart Logistics Center Venlo). Het gaat niet alleen meer over de logistiek; het is de Supply Chain die de Logistiek verbindt met de Maakindustrie en de Agro Food. Daardoor kan de diepe logistieke kennis gedeeld worden met anderen. De regionale focus is nu in lijn met de 8 gemeenten die samenwerken in de ‘Gezondste Regio’. Venlo speelt hierin als de grootste gemeente een belangrijke rol. Internationalisering wordt bevorderd door de aansluiting bij de Kreis Viersen via de WFG Kreis Viersen. Met trots mag de Innovation Hub van Supply Chain Valley worden genoemd. Deze groene locatie, gelegen op Greenport, tussen de bedrijven en gefinancierd vanuit het bedrijfsleven, is dé plek waar Ondernemers, Onderwijsinstellingen, Overheden en Omgeving elkaar vinden door middel van samenwerking aan en in projecten, workshops, trainingen, conferenties, webinars en kennisdeling.

2019

Supply Chain Valley 1.0

01-01-2019

Venlo heeft een druk logistiek landschap. Zo ontstonden er in de loop der jaren andere samenwerkingsverbanden, zoals Trendsportal met Mobiliteit en Logistiek en Supply Chain Valley (een initiatief van vijf bedrijven samen met het Brightlands Instituut voor Supply Chain Innovation, samenwerkend in projecten). Zoals dat nu eenmaal gaat, kennen projecten een begin, maar ook een einde. En dan is de vraag: What’s next? Deze manier van samenwerken beviel goed, maar de ambities lagen hoger en ook hier was er niet voldoende uitvoeringskracht om die ambities in te vullen.

2014

Smart Logistics Centre Venlo

01-01-2014

De Logistieke bedrijven in Venlo-Venray hebben zich onder aansturing van het LIOF georganiseerd in Smart Logistics Center Venlo. De officiële lancering van SMART- Logistics Center Venlo vond in de zomer van 2014 plaats. Inmiddels hebben zich door de jaren heen zo’n tweehonderd stakeholders verbonden aan SMART-LCV, bestaande uit ondernemers, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen. In 2014 waren de thema’s vooral: nabijheid van klanten en leveranciers, beschikbaarheid van arbeidskrachten en de coöperatieve opstelling van lokale en provinciale bestuurders, beschikbaarheid van grond en van bestaande warehouses, kosten van het vastgoed en kwaliteit en bereikbaarheid van de infrastructuur inclusief economische netwerken. In latere jaren kwamen daar andere thema’s bij als een krimpende arbeidsmarkt, duurzaamheid en in het bijzonder CO2-reductie, energietransitie, modal shift, digitalisering, innovatie en circulariteit. De ambitie groeide, maar het ontbrak aan uitvoeringskracht.