Duurzaamheid & energietransitie

Meer weten over

Duurzaamheid & energietransitie

Vanuit de Supply Chain Valley worden relevante thema’s vanuit een gezamenlijk oogpunt aangepakt. Niet alleen op het gebied van economische ontwikkeling, maar zeker ook op de vlakken van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Supply Chain Valley en duurzaamheid

Bedrijven binnen de Supply Chain Valley worden ervan bewust gemaakt dat ze hun corporate responsibility moeten nemen. De lat ligt hoog voor Stichting SCV, dus ook voor de aangesloten bedrijven in de regio. Vanuit het bestuur en de bouwstenen worden toolsets, tips en tricks aangereikt om hierbij te helpen en bedrijven hierin te faciliteren. Relevante wetenschappelijke inzichten en innovaties op het gebied van duurzaamheid (maar ook m.b.t. de andere thema’s) worden gedeeld met de Valley. In de toekomst zal er in de Innovation Hub een Kennisplein worden ingericht, waar permanent belangrijke thema’s onder de aandacht worden gebracht. Hoe ver staan we in de ontwikkeling en het gebruik van waterstof? Kunnen we een modal shift realiseren van weg naar spoor en water om CO2-uitstoot te reduceren?

Groene Locatie

De Innovation Hub is de groene locatie op Greenport, in het hart van de Supply Chain Valley. Deze ontmoetingsplek voor bedrijven, kennisinstellingen, overheid en omgeving werd in maart 2022 opgeleverd. Het pand is wat energieregulering betreft verregaand geautomatiseerd. Zonnepanelen voorzien in energie, de techniek bepaalt automatisch de optimale temperatuur.