Beleef de logistieke keten

Na de succesvolle fysieke edities in 2018 en 2019 en daarna de digitale variant in 2020 en 2021, werden dit jaar op 7 september voor de vijfde keer “Beleef de logistieke keten” georganiseerd. Zeven bedrijven in regio Venlo hebben de handen ineen geslagen om leerlingen, studenten en werkzoekenden enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de logistieke sector. Dit event werd georganiseerd samen met kennisinstellingen in de regio Venlo en het Werkgevers Servicepunt Noord-Limburg en Supply Chain Valley.

Het initiatief is al jaren succesvol. De fysieke en digitale tour leidde tot meer stages in de logistiek en werkzoekenden die een opleidingstraject gingen volgen om klaargestoomd te worden voor een baan of direct aan de slag gingen. De edities in 2020 en 2021 zijn noodgedwongen digitaal georganiseerd. De editie van dit jaar bracht de voordelen van zowel fysiek en digitaal bij elkaar, met als bijzondere locatie Supply Chain Valley.

De logistieke sector ontwikkelt zich in hoog tempo tot een kennisintensieve industrie. Tijdens “Beleef de logistieke keten” willen de organiserende partijen dan de deelnemers een aantrekkelijke kijk geven in de logistiek en de vooroordelen achter zich laten. Tijdens het programma zal duidelijk worden dat de branche tegenwoordig wordt gedomineerd door snelheid, technische snufjes, innovatie en speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook binnen de logistieke sector is de vraag naar personeel de afgelopen jaren fors gestegen. De vraag naar goede vakmensen is groter dan het aanbod. Op deze manier kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met onze veelzijdige sector.
Samen zetten we onze schouders al enkele jaren onder dit project. Ewals Cargo Care, Seacon Logistics, Customs Support, ECT / EGS & Hutchison Ports Venlo, vidaXL, Supply Chain Valley en LogicLeap. Universiteit Maastricht, Fontys Hogeschool Venlo, Gilde Opleidingen.

Bekijk ander nieuws

23-03-2023 —

SmartwayZ.NL on tour

Lees meer
09-03-2023 —

Logistiekdag Nederland

Lees meer