Beleef de Logisitiek Keten

Opnieuw slaan de logistieke spelers in Venlo de handen ineen om het imago van hun sector te versterken.

Venlo - Diverse logistieke bedrijven, scholengemeenschappen, kennisinstellingen en het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg organiseren samen opnieuw ‘Beleef de Logistieke Keten’. Het succesvolle evenement wat leerlingen, studenten en werkzoekenden enthousiast moet maken voor een opleiding en carrière in de logistieke sector wordt voor het zevende opeenvolgende jaar georganiseerd. 

Een sector vol snelheid en innovatie
De logistieke sector ontwikkelt zich in hoog tempo tot een kennisintensieve industrie. Tijdens “Beleef de logistieke keten” willen de organiserende partijen dan ook de deelnemers een aantrekkelijke kijk geven in de logistiek en de vooroordelen achter zich laten. Veel mensen denken bij een baan in de logistiek nog altijd aan vrachtbrieven en het tillen van zware dozen. Tijdens het programma zal duidelijk worden dat de branche tegenwoordig wordt gedomineerd door snelheid, technische snufjes, innovatie en speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook binnen de logistieke sector is de vraag naar personeel de afgelopen jaren fors gestegen. Werkgevers ervaren dat het steeds moeilijker wordt om vacatures in te vullen. De vraag naar goede vakmensen is simpelweg groter dan het aanbod. Dankzij “Beleef de logistieke keten” kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met deze veelzijdige sector. Hiermee wordt bij deze jonge doelgroep de zaadjes gepland voor de toekomst.

Voorgaande edities zeer succesvol
Het initiatief bleek in het verleden zeer succesvol te zijn. Het event leidde tot meer stages in de logistiek en werkzoekenden die een opleidingstraject gingen volgen om klaargestoomd te worden voor een baan of direct aan de slag gingen. Dankzij ‘Beleef de Logistieke Keten’ werd op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met de veelzijdige sector door leerlingen en studenten van zowel mbo, hbo als wo maar ook door werkzoekenden van het WerkgeversServicePunt Noord-Limburg.

De partijen achter deze logistieke tour
Verschillende bedrijven met een vestiging in de regio Venlo dragen al enkele jaren bij aan dit project, namelijk; Ewals Cargo Care, KLG Europe, Logic Leap, Seacon en Rhenus. Andere bedrijven die dit jaar zijn aangehaakt bij dit evenement zijn; Arvato, Canon, DHL Supply Chain, GXO, Neptunes en Redcare. Vanuit de onderwijsinstellingen zijn; Gilde Opleidingen, Fontys Hogescholen en de Universiteit Maastricht al jarenlange trouwe deelnemer. Dit jaar sluit ook het Summa College aan. Andere organisaties die bij dit evenement hun bijdrage leveren, zijn Meet the Youngsters, Supply Chain Valley en UWV/ WSP. Het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg nodigt werkzoekenden uit om kennis te maken met deze dynamische sector. Deze editie vindt plaats bij Supply Chain Valley, dat tevens medeorganisator is. Beleef de Logistieke Keten heeft als missie om de logistieke sector in Limburg te versterken.

Programma
Op woensdag 4 september vindt de dag “Beleef de Logistieke Keten” plaats voor wo- en hbo-studenten. Op deze dag zullen we ons richten op de thema’s circulariteit en generatiemanagement. We zullen de rol van circulariteit in de supply chain bespreken en hoe generatiemanagement kan bijdragen aan de ontwikkeling van competenties. Er zal ook een meet & greet zijn voor studenten en professionals, waar we de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, opleiding en carrière in deze gebieden zullen bespreken.

Het tweede deel van “Beleef de Logistieke Keten” staat gepland op woensdag 25 september. Deze dag staat in het teken van een (verdere) algemene kennismaking met de logistieke sector via meerdere activiteiten, waaronder een VR-sessie. Ook zal er een meet & greet zijn waar informatie wordt verstrekt over verdere ontwikkelings-, opleidings- en carrièremogelijkheden.

In november vindt het derde deel plaats, speciaal georganiseerd voor voorgezet onderwijs scholieren. Deze dag krijgt een informele invulling met aansprekende activiteiten om scholieren een goed beeld van de logistieke sector te geven, inclusief uitleg over de opleidingsmogelijkheden.

Samenwerken
Venlo staat bekend als een logistieke hotspot en biedt als regio volop carrièremogelijkheden in deze sector. Door het imago verder te verbeteren en te laten zien dat de logistiek juist innoverend is geloven de deelnemende partijen er in dat het enthousiasme om te willen werken in de logistiek verder vergroot zal worden. In een toeleveringsketen is samenwerking en afstemming één van de belangrijkste factoren. “Beleef de Logistieke Keten” is een unieke samenwerking met het oog op de toekomst voor zowel onderwijsinstellingen, overheid en ondernemingen.

Meer informatie is terug te vinden op de website www.experiencethesupplychain.com of via de social media kanalen.

Meer nieuws

11-07-2024 —

Beleef de Logistieke Keten 2024

Lees meer
20-06-2024 —

Actie

Lees meer