NVB-jaarcongres

Donderdag 6 oktober mochten wij een excursie verzorgen naar onze Innovation Hub in Venlo. Het drukbezochte NVB-jaarcongres startte dit jaar met vier verschillende interessante excursies met de nadruk op logistiek in combinatie met natuur, innovatie, duurzaamheid of gezondheid.

Een vol bus met gasten uit de binnenvaart industrie, kwam naar Supply Chain Valley. Ruud van Heugten verzorgde een rondleiding op Greenport Venlo en samen met Leon Peters mocht Peter Pardoel Supply Chain Valley toelichten. Na de excursies volgde een bourgondische lunch waarna het congres verder ging met het inhoudelijk middagprogramma in Schouwburg in Venray met verschillende sprekers met thema's als het belang van binnenhavens in de logistieke keten, grensoverschrijdende samenwerking van de binnenhavens in Limburg en Europees grensverleggend walstroom initiatief.

Maar er waren ook inspirerende paneldiscussies over modal shift en de binnenvaart. Modal shift, binnenvaart en binnenhavens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om een bijdrage te leveren aan de doelen van de toekomst: digitalisering en verduurzaming.

Samenwerking in de logistieke keten is van belang om de duurzame doelen te halen. Binnenhavens zijn essentiƫle schakels in de logistieke keten. Kortom een NVB-Jaarcongres om met een zeer tevreden gevoel op terug te kijken.

Bekijk ander nieuws

06-09-2023 —

Experience the supply chain

Lees meer
23-03-2023 —

SmartwayZ.NL on tour

Lees meer