Nationale Distributiedag

Nationale Distributiedag 2023

Datum: 5 juli 2023
Tijd: 09:30 - 18:00 uur
Locatie: Supply Chain Valley - Greenport Venlo

Neem contact op voor meer informatie

Diversiteit in duurzaamheid: de vele gezichten van duurzame logistiek is het thema van de 34e Nationale Distributiedag (NDD), hèt logistieke jaarcongres van Nederland dat NDL organiseert op woensdag 5 juli 2023. Deze dag mag je niet missen als je stappen wilt maken op het gebied van duurzaamheid en ook je logistieke netwerk wilt ontmoeten en uitbreiden.

De 34e NDD vindt plaats bij Supply Chain Valley (SCV) – Greenport Venlo. Naast SCV zijn ook LIOF, Gemeente Venlo en Provincie Limburg gastheren van het event.

Over Supply Chain Valley
De Supply Chain Valley begrijpt dat value chain innovation niet als een op zichzelf staand doel kan worden gezien, maar dat er rekening moet worden gehouden met menselijke interactie, verandermanagement, onderwijs, gezondheid en veiligheid, verbruik van natuurlijke hulpbronnen, productie-uitstoot, digitale technologie en andere sociale en ecologische externe factoren van bedrijfshandelingen (positief en negatief). Het kerndoel van de SCV is het leveren van ecologische, sociale en economische voordelen voor de leden en hun belanghebbenden, door middel van gezamenlijke projecten die de bedrijfsproblemen van vandaag oplossen met oplossingen die geschikt zijn voor morgen en ervoor zorgen dat bedrijven sterk blijven in de toekomst.

Programma:Toonaangevende sprekers zullen hun visie op duurzaamheid binnen de logistiek geven en laten zien hoe ver ontwikkelingen op dit gebied zijn en hoe bedrijven hierop verder kunnen bouwen.

  • Schneider Electric heeft duurzaamheidsdenken in de genen van het bedrijf zitten. Pim Loef, Sustainability Leader Europe Operations, legt uit op welke manier deze focus binnen Schneider Electric wordt uitgedragen, wat zij daarbij van hun (logistieke) toeleveranciers verwachten en hoe ze die daar bij helpen.   

  • Julien Tremblin, General Manager van TerraCycle Europe gaat in op afval. Of eigenlijk het feit dat dit niet bestaat voor TerraCycle. TerraCylcle heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten ontwikkeld om restproducten te hergebruiken en te recyclen. Met als gevolg nieuwe logistieke processen die kansen bieden voor logistieke dienstverleners.

  • Herman Molenaar, voormalig voormalig MD en CFO van Vanderlande, weet als geen ander dat verduurzaming niet langer een ‘nice-to-have’ is. Het is een ‘must-have’ geworden. Herman zal een aanzet doen hoe je hier als bedrijf mee om kan gaan en hoe je concrete stappen maakt die zoden aan de dijk zetten.

Aansluitend aan de key note sprekers, zullen de deelnemers in diverse workshops in gesprek gaan over verschillende aspecten van duurzaamheid, waarbij de focus ligt op hoe dit voor jou toepasbaar is.

In de ochtend hebben deelnemers ook de gelegenheid om deel te nemen aan bedrijfsbezoeken in de regio. Zo kun je onder meer mee om een bargeterminal of railterminal te bezoeken, maar het is ook mogelijk om kennis te maken met bedrijven in de agro food sector.

Aanmelden:

De NDD is jaarlijks een drukbezocht congres dat naar verwachting zo'n 200-250 bezoekers zal trekken. Bezoekers komen uit het logistiek bedrijfsleven, kennisinstituten, consultancy, overheid en politiek. Naast een congres met een sterk inhoudelijk programma, is de NDD een uitstekend netwerkevenement.

Mis de kans niet! Je kan je aanmelden voor deelname aan de NDD via de volgende website.

Voor NDL-leden kan dit tegen een gereduceerd tarief.

Bekijk alle informatie op onze congreswebsite.

Bekijk andere events

11-04-2024 — Sevenum, NL

BC Maas Rhein bijeenkomst

Lees meer
04-04-2024 — Sevenum, NL

Agro Food keten bijeenkomst

Lees meer
21-03-2024 — Sevenum, NL

WFG Kreis Viersen en WFG Dortmund

Lees meer
14-03-2024 — Sevenum, NL

Mulitmodaal Expo

Lees meer